Siegfried » Eten en Drinken
Artikelen 1 - 10 van 20 in de rubriek Eten en Drinken

Eten en Drinken

Feesten: gevulde kalkoen

Traditioneel verschijnt op vele plaatsen met Kerstmis en Nieuwjaar kalkoen op tafel. Tegenwoordig biedt men in de supermarkt tal van variëteiten aan van gevuld gevogelte. Het is weinig waarschijnlijk… Recepten, 18-12-2012

Feesten: Ragout van Hinde, gevulde appel en witloof

Of het nu rond de feestdagen, vlak na de zomer of voorbij het nieuwe jaar is, het wildseizoen loopt eigenlijk over deze hele periode door. Uiteraard met andere variëteiten, maar quasi het ganse jaar i… Recepten, 11-12-2012

Feesten: Scampi Diabolique

De scampi is zonder twijfel een vaste waarde op menige feesttafel. Deze delicatesse wordt vaak gevonden in gezelschap van een salade of overgoten met lookboter. Een iets andere manier van klaarmaken v… Recepten, 17-12-2012
Franse Klassiekers: Crêpe Normande

Franse Klassiekers: Crêpe Normande

Het Normandische flensje is een wereldwijd gekend en vermaard klassiek Frans dessert. Gewonnen uit de rijke bodem van Normandië, in het noordwesten van Frankrijk, vervullen appels hier een belangrijke… Recepten, 17-02-2012
Franse klassiekers: gehaktbrood met eieren (paté des oeufs)

Franse klassiekers: gehaktbrood met eieren (paté des oeufs)

Een variatie op het vogelnestje, een gehaktbal gevuld met een hardgekookt eitje, is de Franse klassieker Paté des oeufs, of in het Nederlands: gehaktbrood met eieren. Lekker, origineel en een smaakbom… Recepten, 22-02-2012
Franse klassiekers: Runderfilet in bladerdeeg

Franse klassiekers: Runderfilet in bladerdeeg

Een feestelijk gerecht voor een feestelijk diner. De Franse klassieker "Filet de Boeuf en Croûte"is een wereldwijd gekend gerecht dat tal van variaties heeft in andere landen, zoals in Engeland, waar… Recepten, 15-02-2012
Franse klassiekers: vispannetje

Franse klassiekers: vispannetje

Een vispannetje is quasi overal verkrijgbaar in de betere bistro of eetgelegenheid. Het is een ovenschoteltje met vis uit de Noordzee en de Atlantische Oceaan, vaak verrijkt met zeevruchten. Kenmerken… Recepten, 18-12-2012

Keukenbasissen: bindmiddelen en roux

Ben je een amateur kok, een gedreven "family man/woman" die thuis een potje kookt voor de kroost of vrienden, of ben je iemand die graag wat bijleert over de basissen in de keuken? Er zijn een aantal… Bereiding, 28-11-2010

Keukenbasissen: keukentermen, technieken en benamingen

Koken is alomtegenwoordig, zowel op televisie, als in kookboeken als op websites.Vaak wordt er via deze media met een heleboel al dan niet Franse vaktermen gewerkt, waar de gebruiker van deze media va… Bereiding, 10-12-2011

Klassiekers: Caesar Salade

De "Caesar Salad" is een klassieke salade, die vaak terug te vinden is op de spijskaart van restaurants en bistro's. Het is ongetwijfeld de moeite om hem zelf eens te maken. Ook de historiek van de sa… Recepten, 28-11-2010