Artikelen 11 - 20 van 20 in de rubriek Eten en DrinkenEten en Drinken
De "Salade Folle" is letterlijk vertaald "gekke salade", vanwege het mixen van zowel vlees als vis in één salade. Deze salade maakt de laatste jaren fel zijn opmars in de betere horecazaak. Vaak wordt…
Recepten, 27-11-2011
De "Salade Niçoise" is een klassieke, alom bekende salade, die ook vaak terug te vinden is in de menukaart van restaurants en bistro's. De mengeling van mediterraanse, zomerse accenten en verse tonijn…
Recepten, 22-11-2011
In het rijtje van de klassieke salades is de Waldorfsalade ook een omiskbenbare topper. De misschien iets ongewonere bestanddelen, zoals fruit en blauwe kaas, maken de salade een buitengewone en missc…
Recepten, 24-11-2011
In het najaar en in volle winter komt konijn het best tot zijn recht. Het staat gekend voor fijn, gezond en lekker van smaak te zijn. Iedereen kent de klassieke bereiding met pruimen. Al kan konijn oo…
Recepten, 08-02-2012
recensie
Italiaanse eetgelenheden zijn er genoeg te vinden in Antwerpen, zeker ook op het Zuid. Vlak naast het gekende jazz-café "Den Hopper", ligt Pizzeria "Da Vinci II". Op het plein, of het hippodroom, voor…
Horeca, 21-06-2013
recensie
Op de Waalse Kaai, in het Antwerpse Zuid, bevindt zich al geruime tijd een grote tapasbar, El Puerto. Het ruime terras en de ligging zijn de twee voornaamste uiterlijke troeven. In het begin van de zo…
Horeca, 05-12-2012
Wat gaat er beter bij een heerlijk stukje rundvlees dan een zelfgemaakte saus. Een aantal klassieke sausen die vaak bij vlees van het rund aangeboden worden op de kaart van menig restaurant, zijn de s…
Recepten, 28-11-2010
Iedereen kent de alom gekende en traditionele lasagne bolognaise. Er bestaan uiteraard veel variaties op dit gerecht, met tal van alternatieve ingrediënten. Eentje daarvan is een lasagne zonder tomate…
Recepten, 24-05-2013
Moussaka is een mooi voorbeeld van zomerse kost en belichaamt de Mediterraanse keuken ten voeten uit. Het is een ovenschotel met gehakt, courgette, aubergine, look, aardappelen, tomatensaus en een var…
Recepten, 21-06-2012
Het is ondertussen duidelijk dat vegetarisme, het nalaten van het consumeren van vlees, geen modeverschijnsel meer is. Steeds meer mensen maken een bewuste keuze om minder vlees te eten of zelfs tout…
Recepten, 06-06-2013